Hvilke selskaper tilbyr leiebiler?

Når du er på jakt etter leiebil er det viktig å sammenligne pris og vilkår fra de ulike selskapene. Dette er viktig om du har behov for å leie bil til ferien, eller i hverdagen. Du som kunde kan velge det firmaet som best fyller dine behov. Det er lurt å ta ett søk på bilutleiefirmaer for å sammenligne hva de har å tilby deg. Det er mange forskjellige selskaper å velge mellom. Selskaper som AVIS, Budget og Hertz er godt kjent for de fleste. Men det finnes også mindre kjente selskaper. Vi kan nevne Sixt Rent a Car og Asker bilutleie.

Leiebil fra AVIS

AVIS er en av de mest kjente utleiefimaene i Norge. Nettsiden deres er oversiktlig, og enkel å bruke. Du finner fort ut hvor nærmeste AVIS befinner seg. Vilkårene for hvem som har lov til å leie bil hos AVIS er å se allerede på forsiden til nettstedet deres. Sjåfører under 25 år og over 75 år har enkelte begrensninger på bilutleie. AVIS har også på en grønnere profil og promoterer flere miljøvennlige alternativer. Dette er bra for kunder, da miljø stadig spiller en sterkere rolle i valg av bilutleiefirma.

Leiebil fra Budget

Budgets nettside er svært brukervennlig. Her kommer du rett inn på siden og kan velge dato og sted for leie av bil. Hos AVIS gjelder andre vilkår for sjåfører under 25 og over 70. Hos Budget er den nedre grensen høyere. Her må sjåfører under 30 og over 70 registrere fødselsdato og får andre vilkår. Bilpoolen er også enkel å finne fra førstesiden. Selskapet fremmer også spesialtilbud, så her er det bare å holde øynene åpne.

Leiebil fra Hertz

Som de andre selskapene har Hertz bilutleie en tydelig og fin hjemmeside. Den er enkel å navigere for sjåfører som er på utkikk etter leiebil. Siden veileder deg gjennom hva du må forholde deg til før, under og etter du har leid bil hos Hertz. De har nå en heldigital og døgnåpen bilutleie. Selskapet fremmer også at det er mulig med månedsleie, har spesialtilbud og et bonusprogram.

Leiebil fra Sixt Rent a Car

Hvis du velger å sjekke ut Sixt Rent a Car, vil du se at de har leiebiler til alle formål. Selskapet har flyplasstasjoner på de fleste flyplasser i Norge. Det er svært praktisk for sjåfører som ikke kan komme seg frem til destinasjonen med kollektivtrafikk etter flyturen. Sixt tilbyr kortidsleie av leiebil til f. eks bryllup. Men de har også biler til langtidsleie. Dette kan være greit hvis du har vært uheldig med din egen bil og har den på verksted. Selskapet tilbyr også utleie av kraftige elbiler og har et oversiktskart over ladestasjoner i Norge.

Så hva er viktig å huske på?

Det som er viktig å sjekke før du leier bil, er om det er mulig å leie ut barnesete hvis du har behov for det. Ved langtidsleie kan det lønne seg å kjøpe en bilpute. Budget tilbyr for eksempel utleie av barnesete i en tilpasset familiepakke. Du må også undersøke hvilke forsikringer som gjelder og hva egenandelen din er ved et uhell. Normalen er også at du må betale mer hvis flere sjåfører skal kjøre leiebilen. Det er viktig å undersøke hvilke vilkår som gjelder og ha en åpen dialog med utleiefirmaet.

Det er mange selskaper å velge mellom både i inn- og utland. Men uansett hvilket selskap du velger å leie bil hos, vær nøye. Undersøk alt du har behov for å vite før du inngår en avtale. Ta deg god tid ved både henting og levering. Da får du ordnet alt du har behov for.