Flytt enkelt og billig med leiebil

En flytteprosess er både spennende og slitsom på samme tid. Kanskje har du ikke den rette bilen til formålet, men ønsker ikke å betale i dyre dommer for å få jobben gjort. Heller 100 turer enn 100-sedler ut av vinduet! Med leiebil kan du få jobben unnagjort både raskt og rimelig. Du kan velge størrelse etter behov. Med full forsikring trenger du heller ikke bekymre deg over riper og slitasje som oppstår på grunn av flyttingen.

Leiebil etter behov

Du kan leie alt fra mindre stasjonsvogner til større varebiler. Velg leiebil etter behov og hva du skal frakte til ditt nye hjem. Bilutleiefirmaene har ofte et stort utvalg modeller. Prisene er ikke avskrekkende i forhold til hva du måtte ha betalt for å få flyttingen utført av profesjonelle flyttefolk. Dessuten kan du ta flyttingen i ditt eget tempo og plassere eskene akkurat der de skal være. Ingen kjenner innholdet bedre enn deg!

Leiebil for en dag eller to

Når du skal flytte kan du leie en bil for akkurat den perioden du trenger. Det være seg én dag, to dager eller en uke. Ser du at tiden går fra deg og trenger å utvide leieperioden, vil dette kunne gjøres uten nevneverdige problemer. Det kan hende du må bytte bil til en tilsvarende størrelse om akkurat den du leier er utleid i perioden du ønsker forlengelse. Er du heldig får du en større bil til samme pris!

Fordelene med leiebil fremfor privatbil

Det er flere fordeler med å leie bil fremfor å bruke din egen bil til flytting. Den første og fremste faktoren er størrelsen på bilen. De færreste har varebil som privatbil. Flytting med personbil sliter på både dempere og bremser. I tillegg øker det kjørelengden på turtelleren. Har du en gammel og slitt bil, kan det hende at den slett ikke tåler en slik støyt. Da kan flyttesjauen fører til dyre reparasjoner og bytte av deler. Listen av fordeler er lang:

  • Du sparer din egen bil mot unødig slitasje
  • Med full forsikring på leiebilen trenger du ikke å tenke på eventuelle riper og annen slitasje som kan oppstå på bilen under flytting
  • Du sparer bilen din for unødig kjørelengde, som for øvrig reduserer salgsverdien på bilen
  • Når du leier bil, kan du velge størrelse og modell etter behov
  • Det er billigere å leie bil fremfor å benytte profesjonelle flyttetjenester
  • Med leiebil trenger du ikke å bekymre deg for om bilen skal knele under belastningen

Hvordan finner jeg enkelt en leiebil til flytting?

Dersom du vurderer å bruke en leiebil til flytting, bør du bruke litt tid på å sjekke tilbudene som finnes på markedet. Ta aldri det første og det beste, og velg heller ikke det aller billigste. Dette pleier å være tommelfingerregler for det meste, også når det gjelder leiebil. Hent inn tilbud fra noen få bilutleiefirmaer eller bruk sammenligningssider for å få de beste tilbudene. Eksempler på slike sider er Expedia eller Leiebilguiden. Her kan du filtrere søket ditt etter valgt periode og sted, og få tilbud fra flere aktører på markedet i retur. Slike sider har spesielle avtaler med bilutleiefirmaene og kan derfor tilby bedre priser enn du som sluttkunde får direkte hos leverandøren.

Begrensninger og forbehold

De fleste bilutleiefirmaer opererer med aldersgrense på mellom 25 og 70 år. Er du under 25 eller over 70 vil du kunne risikere å måtte betale et ekstra gebyr. Dette vil du finne mer informasjon om på hver enkelt aktørs informasjonsside om betingelser og vilkår for leieavtalen. Husk også at enhver leieavtale omfatter bruk av kort. Som regel kreves et kredittkort, men enkelte godtar også debetkort. På kredittkortet sperres et depositum som oppheves ved utløpet av leieperioden. Ved bruk av debetkort kan det kreves tegning av en ekstra forsikring. Kontant betaling godtas ikke.

Les nøye gjennom betingelsene i leieavtalen

Det er først og fremst viktig å sammenligne de ulike tilbudene du mottar nøye. Det er like viktig å lese gjennom vilkårene for leieavtalen. Sjekk hva leieavtalen inkluderer og hvilke betingelser som gjelder. Les alt med liten skrift – det er ofte en grunn til at den er liten! Sjekk nøye hva de ulike forsikringene inkluderer. Tegn gjerne en ekstra forsikring når du skal bruke den til flytting. Da slipper du å tenke på eventuelle småskader som kan oppstå, og slipper dermed å være ansvarlig for dem.

Henting og levering på ulike steder

Om du skal flytte langt, kan det hende at du vil hente ut bilen i nærheten av fraflyttingsstedet og levere den inn ved tilflyttingsstedet. Dette er fullt mulig. Vær oppmerksom på at det ofte kommer et tillegg i prisen. Vurder om det kan lønne seg med henting og levering på samme sted, selv om du må tilbakelegge flere mil. Bilutleiefirmaene har også mulighet for å hente og levere bilen akkurat der du befinner deg. På den måten slipper du å forflytte deg til deres lokaler. Denne tjenesten må du betale ekstra for.

Ikke la prisen alene avgjøre valget

Ikke velg det første, og heller ikke det billigste, som dukker opp av tilbud på billig leiebil. En tommelfingerregel er at pris og kvalitet ofte henger sammen. Selv om det alltids finnes unntak. Når det gjelder leiebil, så er det ikke nødvendigvis kvalitet på leiebilen det er snakk om. Ofte er det kvalitet på service og tjenester, samt betingelsene på leieavtalen som påvirkes av prisen. Bruk en sammenligningsside for å finne de beste tilbudene. Det er også lurt å lære av erfaringene til andre kunder ved å lese deres omtaler og anmeldelser. Dette er som regel oppriktige og objektive erfaringer fra like oppriktige kunder av respektive utleiefirma.

De store og kjente eller de små og ukjente?

De store aktørene på markedet er for mange et trygt valg selv om det koster mer. Her kan du forvente topp kvalitet og gode tjenester, men til en høyere pris enn hos konkurrentene. Det betyr ikke at mindre og ukjente aktører nødvendigvis er noe dårligere. Det betyr bare at du må gjøre en grundigere undersøkelse før du trykker på «velg» og inngår en leieavtale på en leiebil. Det kan være at de mindre selskapene er enklere å ha med å gjøre. Det kan også være at du faktisk får menneskelig telefonkontakt hos dem, fremfor en programmert datamaskin. I gitte situasjoner er dette langt å foretrekke.

Oppsummering

En flytteprosess behøver ikke bli et mareritt med stress og ork om det gjøres på rett måte. Spar deg selv for krefter og bilen din for belastning, ved å bruke en leiebil til flytting. Om du leier bil til dette formålet sparer du også penger fremfor å sette bort flyttesjauen til andre. Saumfar markedet etter den rette bilen og det beste tilbudet. Velg leiebil etter behov og få flyttingen unnagjort i en fei!